COVID-19 KAPSAMINDA OKULUMUZDA ALINAN ÖNLEMLER

 COVID-19 KAPSAMINDA OKULUMUZDA  ALINAN ÖNLEMLER

COVID-19'un ana bulaşma yolu damlacık ve temas yoluyladır. Okullar toplu bulunulan yerlerden olduğu için COVID-19 bulaşma açısından risklidir. Bu nedenle okulumuzda COVID-19 bulaşma riskini en aza indirmek İçin aşağıdaki önlemler alınmıştır.

Okul binasının girişi ve içerisinde uygun yerlere kurallar, sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği gibi önem arz eden konuları açıklayan bilgilendirme afişleri asılmıştır.

Okul binası girişi ve içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulunmaktadır.

Eğitim faaliyetine başlamadan önce okul binasının genel temizliği su ve deterjanla yapılmaktadır.

Okulumuzda temassız ateş ölçer, maske, sıvı sabun ve el antiseptiği ve en az %70 alkol içeren kolonya bulundurulmaktadır. Kullanılmış maskeler için
kapaklı çöp kutuları temin edilmiştir.

Okulumuzda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılmış, içeriye alınması gereken kişi sayısı buna göre
düzenlenmiştir.

Sınıf, lavabo  vb. toplu kullanım alanlarında kişiler arasındaki sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde düzenlenmiştir.

 Aile içerisinde ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi COVID-19 belirtileri olan ya da COVID-19 tanısı alan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula ivedilikle bilgi verilmesi ve öğrencilerin okula gönderilmemesi gerektiği konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

 Mümkünse her gün aynı velinin öğrenciyi alması ve bırakması  büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar öğrencileri bırakıp almama konusunda uyarılarda bulunulmuştur.

 Okulumuzun giriş ve çıkışlarına öğrencilerin el hijyenini sağlayabilmeleri için el antiseptiği konulmuştur.


 Okulda bulunan öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanlar maske takmakta ve maskesi olmayanlar için bina girişinde maske bulundurulmaktadır.


 Sınıflara, koridorlara, giriş ve çıkışa yakın alanlara el antiseptikleri yerleştirilmiştir. 

 Lavaboların yakınına el yıkama adımlarını açıklayan posterler yerleştirilmiştir.

 Sık dokunulan kapı kolları, merdiven korkulukları, elektrik düğmeleri gibi yüzeylerin temizliği ve dezenfeksiyonu sık sık yapılmaktadır.
 Okulumuza salgın döneminde mümkün olduğu kadar ziyaretçi kabul edilmemektedir.
 Okulumuz sınıf ve odalar pencereler açılarak düzenli bir şekilde sık sık havalandırılmaktadır. Havalandırmada doğal havalandırma tercih edilmektedir.

 COVID-19 bulaşma riskini artıracağından salgın döneminde zorunlu olmayan toplu etkinlikler yapılmamakta, yapılması gerekli görülen etkinliklerin açık
alanda yapılması tercih edilmektedir. Etkinliklerde maske takılmalı, sosyal mesafe kurallarına uyulmalıdır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi